Ga naar de inhoud

Over mij

Hey, ik ben Nele Asselberghs.

Ik heb als basisopleiding een Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, optie Sportkinesitherapie, en behaalde in 2017 een Postgraduaat manuele therapie (Gent).

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar Rug- en nekklachten, postnatale kinesitherapie, pre- en postoperatieve revalidatie, Mulligan concept, Dry needling.

Ik studeerde kinesitherapie met het doel mensen te helpen om pijnvrij te bewegen.

Pijnvrij bewegen zowel tijdens het sporten als bij hun dagelijkse activiteiten, dat is het doel. In mijn vrije tijd sport ik zelf graag, namelijk korfbal, padel en bootcamp.

Mijn ambitie is om te blijven bijscholen en specialiseren zodat ik mijn patiënten de meest optimale zorgverlening kan aanbieden.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatievorm binnen de kinesitherapie. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam en de wervelkolom in het bijzonder.

Manuele therapie ziet het lichaam als één geheel en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van je pijnklachten, in plaats van enkel lokaal de pijn te verzachten.

Tijdens manuele therapie wordt er onder andere gewerkt aan een betere lichaamshouding en een betere beweging van je gewrichten

Manuele therapie